Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi BL-gólok (frissítve a ’21-’22-es szezon találataival) + videó

CR7 vs Messi, ami a BL-gólokat illeti

Könyvek százai, cikkek, bejegyzések ezrei és rengeteg tanulmány dolgozta már fel korunk két legnagyobb játékosának focipályán mutatott produkcióját. Aki ilyesmit vár, az minden bizonnyal nem jó helyen keresgél. Itt most csak száraz számadatok és kimutatások kerülnek bemutatásra. Extra tartalomként videón is át lehet élni CR7 140 valamint Messi 125 Bajnokok Ligája góltermését. Következzen most a BL két legnagyobb góllövője, kettejük párharca és rengeteg gól. A ’21-’22-es szezon a két ász összevetésében azért is érdekes, mert mindketten váltottak: Cristiano Ronaldo hazatért Manchesterbe, Messi pedig teljesen új fejezetet nyitott, hiszen a Barcelonaból a PSG-be igazolt.

CR eddigi utolsó kiemelkedő termelése a ’17-’18-as idényben volt (15 gól), azóta a 6-4-4-6 magához képest kevés, igaz nem is jutott nagyon messzire a csapataival.

Messi ’18-’19-ben szerzett 12 gólja óta nem teljesít – ismét kihangsúlyozva: magához képest – kimagaslóan, legalábbis a 3-5-5 nem erre vall. Jelzem, hogy a 15 illetve 12 találat az adott évadban gólkirályi címet jelentett a két szupersztárnak.

A büntetőket, szabadrúgásokat CR mind jobbal, Messi mind ballal szerezte

C. Ronaldo a fejes góljait tekintve jutott 25-ös jubileumhoz. A 2008-2009-es szezon óta mindössze másodszor fordul elő, hogy nem szerzett gólt ballal.

Messi átlépte a 100-as határt, ami az akcióból szerzett gólokat illeti, ugyanezt a ballal szerzett találatait tekintve is kipipálhatta. Ugyanakkor lőtt két gólt büntetőből.

Szabadrúgásból több szezon óta nem talált be egyikük sem, de Messi utolsó 10 BL találata közül 6 büntetőből született.

A 265 gól videón:

A gólok idényekre lebontva, csak ínyenceknek. Kezdjük CR7-tel:

Messi találatai: