A legtöbbszörös székely válogatott játékosok csapata (2019)

Legtöbbszörös székely válogatottak tizenegye (frissítve)

A 2019-es CONIFA EB után három újabb játékos lépte át a 10-es válogatottsági számot: Péter Mózes (13), Kovács Ákos (12) valamint Vékás Barna (11) és ez minimálisan, főleg a védelemben, megváltoztatja a londoni VB után alkotott legtöbbszörös székely válogatottak tizenegyét. Ilyen volt:

Jelen bejegyzés szempontjából csak Mó válogatottsági száma mérvadó. A csatársorban Kovács Bembinél úgy Bajkó Barni (13), mint Szőcs Lacika (14) is több meccsel bír. Vékás pedig sokadmagával tart jelenleg 11 találkozónál. A Székelyudvarhelyi FC egykori csapatkapitányának, jelenlegi másodedzőjének, a szerepeltetésével kissé átalakul a taktika. Ne feledjük itt csak és kizárólag a válogatottsági számok döntenek. A védelemből Csizmadia Csaba (11 – sérülés miatt nem gyarapíthatta meccsei számát az idei kontinenstornán) kerül ki, így hátul három klasszikus középső védő takarít: Rózsa Árpi (19 – Arcahban érte utol az eddigi csúcstartó Cucut), BB (17 – nagy lépést tett ő is a „csúcstámadás” felé, nem mellékesen ő az egyetlen, aki mindhárom eddigi CONIFA EB-n pályára lépett, amelyen szerepeltünk) és Csíki Dénkó (17 – pályán kívüli elfoglaltság miatt nem tudott a csapattal tartani idén). Silion (16 – a 2017-es EB óta nem volt válogatott), aki az előző felállásban, kényszerűségből bal oldali védőt játszott, most a jobb oldalon alkot. Klasszikus 4-4-2-ről 3-5-2-re váltunk, ahol a szélső középpályások – Sili jobb oldalon és Kis Szabi (14 – a változatosság kedvéért ő sem vett részt az idei EB-n) a balon – feladata lesz a hatékony visszazárás. A kapuban továbbra is Nagy Barni rendelkezik a legtöbb válogatott meccsel (7 – legközelebbi vetélytársai 4 válogatottságnál tartanak, szóval egy darabig nem forog veszélyben a trónfosztás). A középpálya tengelyében Szőcs Cucu (19 – fiatalítás ide,  elfoglaltság oda, új játékosok amoda, Lóri tapasztalatára bizony szükség lett volna Arcahban is), Gazda Józsika (17 – közelített ő is csúcshoz, Cucu hiányában ő volt a rangidős) és a már említett Péter Mózsi. A csatárokról is esett már szó, esetünkben Bajkó Barni és Szőcs Lacika is megőrizte a helyét még úgy is, hogy ők sem voltak ott az EB-n és így ők sem tudták gyarapítani meccs/gól mutatójukat. Ilyen lett:

Ami a következő eseményt illeti, csak az bizonyos, hogy Szomáliföld visszalépett a 2020-as CONIFA VB rendezésétől, így minden bizonnyal Európa ad majd otthont a tornának. A jövő év januárjában tartandó éves közgyűlésen okosabbak leszünk a helyszínt illetően.