Bajnokok Ligája meccs- és gólhalmozók

Nyakunkon az újabb BL szezon, bombaigazolásokkal (Cristiano RonaldoManchester United), (némiképp) meglepő váltásokkal (Antoine GriezmannAtlético) de sokan azt sem hittük volna, hogy valaha megszakad a Lionel MessiBarcelona kapcsolat. Rengeteg, egykor még vérrre menő, csata után Messi és Sergio Ramos végre egy csapatban szerepel és csak edzésen szívathatják egymást.

Egy ideje minden BL idény előtt jelentkezem érdekességekkel, statisztikákkal (meccs/gól mutatókkal). Most, a ’21-’22-es szezon előtt sincs ez másképp. Íme a meccshalmozók (70-től) és góllövők élmezőnye (19-től). Amennyiben pályára lép CR7 az első fordulóban beállíthatja, a másodikban meg is döntheti Iker Casillas 177-es csúcsát. Ha Messi maradt volna a Barcelonában, akkor házi meccsrekordot ostromolhatott volna, hiszen összességében Xavi két meccsel (151) van előtte. Azóta Messi a PSG színeiben írhat történelmet, ahol szintén 30-as mezzel kezd, amint lette azt a katalánoknál. Ami a gólokat illeti csak CR7 és Messi van százon túl, a többiek csak tisztes távolból követik őket, mondjuk azért rendesen termel Robert Lewandowski és Karim Benzema is. Említésre méltő még Erling Haaland termése is: 16 meccs alatt 20 gólt jegyez. Kiváncsiak várjuk meddig bírja ezt a teljesítményt.

BL meccsek élemzőnye (2021. szeptember 13)
BL gólok élmezőnye (2021. szeptember 13)

A BL-ben (csak főtábla, tehát selejtezők nélkül) eddig 40 játékos érte el (vagy szárnyalta túl) a 100-as határt: 

2021. szeptember 13

Az idei szezonban a fenti társaság tagja lehet: Marcelo (99), Lewandowski (96), Fernandinho (95), Angel Di María (94), Luka Modrić (94) és David Alaba (91) is.

A Bajnokok Ligája századosait tekintve, számomra, érdekes még, hogy ezek közül kinek van meg legalább a 100 válogatottsága is.

2021. szeptember 13

A fentebb már említett Lewandowski, Di María és Modrić csatlakozhat még az idén ehhez a csoporthoz.