Cristiano Ronaldo vs Lionel Messi BL-gólok (frissítve a ’22-’23-as szezon találataival) + videó

CR7 vs Messi, ami a BL-gólokat illeti

Könyvek százai, cikkek, bejegyzések ezrei és rengeteg tanulmány dolgozta már fel korunk két legnagyobb játékosának focipályán mutatott produkcióját. Aki ilyesmit vár, az minden bizonnyal nem jó helyen keresgél. Itt most csak száraz számadatok és kimutatások kerülnek bemutatásra. Extra tartalomként videón is át lehet élni CR7 140 valamint Messi 129 Bajnokok Ligája góltermését. Következzen most a BL két legnagyobb góllövője, kettejük párharca és rengeteg gól.

CR eddigi utolsó kiemelkedő termelése a ’17-’18-as idényben volt (15 gól), azóta a 6-4-4-6 magához képest kevés, igaz nem is jutott nagyon messzire a csapataival. A ’22-’23-as szezont pedig már az Al-Nassr csapatában kezdte, így 19 év után nem lépett pályára a BL-ben.

Messi ’18-’19-ben szerzett 12 gólja óta nem teljesít – ismét kihangsúlyozva: magához képest – kimagaslóan, legalábbis a 3-5-5-4 nem erre vall. Jelzem, hogy a 15 illetve 12 találat az adott évadban gólkirályi címet jelentett a két szupersztárnak. A ’22-’23-as idényben Lionel Messi mind a négy gólját akcióból szerezte

A büntetőket, szabadrúgásokat CR mind jobbal, Messi mind ballal szerezte

Mivel időközben Messi is elhagyta Európát és az Inter Miami csapatába szerződött, így 20 év után sem őt, sem korszakos ellenfelét nem látjuk már a Bajnokok Ligájában. Letették a névjegyüket és bizony lezárult egy korszak. Köszönjük!

A gólok idényekre lebontva, csak ínyenceknek. Kezdjük CR7-tel:

Messi találatai:

Messi 129 BL-gólja videón ITT.