Elhibázott nevek a futballmezeken

Elírt, hibásan nyomott vezetéknevek a mezeken

A Rioting Football kellemetlen, de mégis vicces témával indítja a 2023-as évet. Ami elrontható, azt – néha vagy sokszor – sikerül is elrontani. Nincs ez másképp a mezekkel sem. Olyan futball-mezeket kerestünk és találtunk, ahol bizony hibásan sikerült a vezetéknevet a mezre nyomni. Amint láthatjátok, a legtöbb esetben, az érintettek pályára is léptek a hibás mezekben és könnyen lehet, hogy sokan észre sem vették az elírásokat, de szerencsére a szemfüles fotósok lencsevégre kapták a turpisságot. A melléfogás összejött a legegyszerűbb nevekkel is (pl. Bentley, Beckham, Santa Cruz, Zardes), vannak ténylegesen komplikáltabb nevek is (pl. Mbemba, Kuszczak, Szoboszlai Wondolowski), ugyanakkor a hiba, az hiba.

Van pár gyöngyszem a pályán kívülről is. Néha az eladásra szánt garnitúrát sem sikerül helyesen feliratozni: lássuk be a „Damaria”, „Deufoleu” és a „Flacao” is viccesre sikeredett.

Egy különleges kivételt is találtam: a Bundesliga 2. 2021-2022-es idényének 12. fordulójában a Hamburg a Holstein Kiel csapatát fogadta és a hazaiak két játékosa (Jonas Meffert és Moritz Heyer) szándékosan elírt néven – „Meffort” és „Heya” – szerepelt. Az indok egyszerű: így szerették volna felhívni a figyelmet az analfabetizmusra, amely Németországban kb. hatmillió embert érint. Azt már én teszem hozzá, hogy gyaníthatóan az érintettek nagyon nagy százaléka migráns hátterű. Bárhogy is legyen, az elírott mezek galériájában ezeknek is helye van.

Meffert és Heyer helyett Meffort és Heya – Fotó: footyheadlines.com

Más sportágakban is előfordul az ilyesmi (kosár, amerikai foci, baseball) én kimondottan a labdarúgásból kerestem kirívó példákat. Ti tudtok még ilyen esetekről?