Játékosok, akik mind az öt topligában szerepeltek

Eddig csak négy játékos fordult meg mind az öt európai élbajnokságban

Az első játékos, akit elsőként kell megemlíteni ebben a témában az Florin Răducioiu. ’90-ben állt először légiósnak és több Serie A-s klubban is szerepelt. Sorozatban: Bari, Verona, Brescia és – csúcsként – AC Milan. Ezt követően került a spanyol élvonalba az Espanyolhoz. Katalóniából kétszer is kölcsönbe kényszerült, előbb a West Ham-hez, majd a ’97-’98-as idényre a Stuttgarthoz. A német kitérő után lehúzott két évet a Brescia színeiben, ahol már a ’92-’93-as idényben is szerepelt. Ezt követően rövid időre hazatért nevelőegyesületéhez (Bukaresti Dinamo), onnan pedig a Monacóba igazolva tette teljessé az „ötöst”.  

Másodikként Christian Poulsen pipálta ki a topligákat, a dán védekező középpályás 2002-2012 között szerepelt a Bundesligában (Schalke), a Primera Divisiónban (Sevilla), a Seria A-ban (Juventus), a Premier League-ben (Liverpool) és a Ligue 1-ben (Evian).

Montenegró büszkesége, Stevan Jovetić, a következő a sorban. Közös pont lehet Răducioiuval, hogy ő is az olasz élvonalban halmozta leginkább a meccseket, előbb a Fiorentina, majd az Inter színeiben. A két Serie A csapat között a Manchester City volt a kenyéradója. ’16-’17-ben a Sevilla csapatában szerepelt. Ezt követően jött a Monaco (újabb közös pont a román csatárral) majd Dárdai Pállal is együtt dolgozott a Herthában, így téve teljessé az öt topligában való szereplést.

Fiatal kora ellenére már Justin Kluivert is elmondhatja, hogy mind az öt topligában megfordult. Sokáig a Roma birtokolta a játékjogát, de a ’23-’24-es szezonban eladták és a Bournemouthba igazolt. Rómában nem tudott alapemberré válni, így rendre kölcsönadták a Leipzighez, Nice-hez és a Valenciához. 2023. november 25-én – a Premier League 13. fordulójában a Sheffield United elleni 1-3-ra megnyert meccsen – Răducioiu és Jovetić után a harmadik játékos lett, aki mind az öt topligában betalál, Poulsen ugyanis nem szerzett gólt a Pool és az Evian színeiben sem.